Soldaterflue Larver Frost

Soldaterflue Larver Frost

109,95 DKK

Ingen bedømmelse

Foderdyr Frost.

FROSTVARER SENDES IKKE


 

Hermetia illucens er den videnskabelige navn for den Sorte Soldaterflue.

Oprindelig kommer den Sorte Soldaterflue fra tropiske og sub tropiske områder i Syd- og Nord-Amerika men i dag findes den næsten over hele verden i varmere områder. Dette er et direkte resultat fra verdensomspændende handel med grønt og frugt hvor fluerne kan rejse med. I Europa findes den i Spanien, Portugal og Sydfrankrig. I Danmark kan den Sorte Soldaterflue ikke overvintre og findes derfor ikke her i naturen.


Selvom navnet lyder meget aggressivt er fluen, som voksen, total harmløs. Dens mangel på munddele sørger for at den ikke kan bide og kun kan drikke. Det vil sige at den som voksen lever af de reserver den har bygget op som larve. Det er derfor larverne har sådan en høj næringsværdi.

I larve perioden, som varer nogle uger, kan den leve af forskellige sorter organisk matrial. Det kan være gødning, rådne tomater men også et død dyr.

På nuværende tidspunkt er der forskellige projekter i gang om at omdanne organisk affald vha. insekter, som så igen kan bruges i dyrefoder.

Insektfedtet kan også bruges i biobrandstof og kitin som dette insekt er rig på, kan omdannes til kitosan, brugbar i industrien.


Topinsect Hermetia larver er avlet på GMP+ godkendt biologisk affald.

De er fedtrige (12,9 %) og har i modsætning til almindelige foderinsekter et naturligt og godt afbalanceret kalcium-fosfor forhold. Nemlig: 3,35:1 (Pinkies 0,1:1 og Buffaloorm 0,25:1).

Kalciumindholdet er 6700 mg/kg, fosforindholdet er 2000 mg/kg på rå vægt. Rå protein er 16,1 %.


Hermetia larver er hudfarvet, men bliver, det tættere de kommer på forpupning mere sorte.

Topinsect Hermetia larver er et udmærket foder og må ikke mangle i en varieret insekt diæt til fuglene.


Topinsect' s analyse af frosne Soldaterflue.
% på total:
Fugt64,3
Tørstof2,2
Protein16,1
Kulhydrater1,2
% på tørstof:
Rå æske6,2
Protein45,1
Fedt36,1
Kulhydrater3,4